Background

Binalarda en önemli ihtiyaçlardan biri asansör olarak karşımıza çıkıyor. Asansör montaj işlemleri son derece titizlikle yürütülmelidir. Asansör montajı konusunda profesyonel bir ekip tüm aşamada iş güvenliği uygulamalarına dikkat etmelidir.  Bunun için asansör montaj aşamaları doğru şekilde yürütülmelidir. 

Asansör Montaj Aşamaları Nelerdir?

Asansör montaj aşamaları işlemin güvenilir şekilde gerçekleştirilmesini sağlar. Bu işlemler profesyonel bir ekip tarafından yapılmalıdır. Asansör montaj aşamaları şu şekildedir;

Ön Hazırlık Süreci

Montaj işlemi için ön hazırlık süreci yapılmalıdır. Montajdaki ekipman, makine ve donanımları hazır olup olmadığı kontrol edilmelidir.  Sonrasında teknik malzemelerin durumu sayısal anlamda ve hasar anlamında belirlenir. Kuyunun dip kısmında ıslaklık, nem olup olmadığına bakılır. Elektrik tesisatına bakılarak İSG kurallarına göre ana beslenme hattına bakılır. Kuyu içi iskelesinin sağlam olduğundan emin olunur. Çalışma mesafesinin yeterli olup olmadığına yönelik ölçüm yapılır.

Ray Montajı Süreci      

Teknik planlamalarda belirlenen değerlere göre kuyunun üst ve alt boşluklarında mastar tespiti yapılır. Üst mastar dikkate alınarak şakül atılır ve alt mastar sabitlenir. Duvar konsolları ayarlanabilir olarak tespit edilir. İlk boy rayları da İSG kurallarına göre kuyuya alınır.

Kat Kapılarının Montajının Yapılması

Teknik planlamada belirlenmiş olan ölçülere göre ray kasa arasındaki mesafeye bakılır. Talimatlarda yer alan özelliklere sahip olacak şekilde kapının çalışması adına gerekli ayarlamalar gerçekleştirilir.

Asansör Tahrik Sisteminin Kurulması

Makine sehpası izolasyon malzemesi,  makine sehpasının ve makine motorunun sehpa üzerindeki mekanik montajı çalışmaları talimatlara göre yapılır.

Kabin ve Karşı Ağırlık Montajı

Kabini taşıyan iskeletin ve arşı ağırlık iskeletinin raylar arasında yer alan teraziye montajı yapılır. Sistemin işleyişine ve teknik belirlemelere uygun olacak sayıda ağırlık parçası taşıyıcı iskelet üzerine dizilir.  Halatlar teknik belirlemelerde yer aldığı boyutlarda kesilir. Kabin tabanının terazide olup olmadığına bakılır ve  kapıya uygun uzaklıkta iskelet üzerine montajı yapılır. Kabinin yan duvarları ve  kabin tavanıyla birlikte kabin üstü ekipmanları teknik prosedürlere uygun montajlanır.

Hız Regülatörü Montajı

Teknik dokümanlarda yer alan özelliklere ve mekanizmanın işleyişine göre regülatörü ve regülatör halatı montajı yapılır.

Kumanda Sistemi Montajı ve Elektrik Tesisat Bağlantıları Oluşturulması

Teknik dokümanda yer alan ölçülere göre kumanda panosunun yeri belirlenerek montajı gerçekleştirilir. Elektrik bağlantıları ile birlikte kumanda sistemi bağlantıları yapılır. Ayrıca aydınlatma, fotosel, fan bağlantıları teknik dokümandaki elektrik projesine uygun şekilde yapılır.

Kuyu Dibi Elemanlarının Montajı

Kabin ve karşı ağırlık tamponu, karşı ağırlık seperatörü, kuyu dibi merdiveni, denge zinciri ve zincirin kuyu dibi aparatları teknik doküman ve standartlara uygun şekilde montaj edilir. Tüm bu işlemlerin ardından asansör montajı tamamlanır.

Asansör Montajı Yapan Firmalar

Asansör montajı profesyonellik gerektiren bir uygulamadır. Bu alanda 10 yılı aşkın bir tecrübeye sahip firmamız çok sayıda  referansıyla sizlerin de asansör montaj sürecinde hizmet vermektedir. Asansörünüz için gerekli olan montaj çalışmalarında tüm işlemlerimizi projelendirmenin ardından yapıyoruz.

Asansör montaj yapan firmalar arasında bulunan Özgül Asansör Mühendislik,  alanında uzman personelleri ve son teknoloji alt yapısıyla sizler için de yaşam alanlarını daha pratik hale getiriyor. İstediğiniz özelliklere sahip bir asansörün projelendirme sürecini yürüterek üretimden sonra montajını sizler için yapıyoruz.

Alanında uzman tekniker ve mühendislerden oluşan montaj ekibinin yaptığı çalışmalardan sonra satış sonrası destek hizmetimizle hala size hizmet vermeye devam ediyoruz.  Yaşam alanlarınız için hem güvenli hem de konforlu asansör montajı hizmeti veriyoruz. Asansör montaj süreci hakkında detaylı bilgi almak için bizi arayabilirsiniz.